Afslutning på et godt atletikår i IK Hellas

Lillejuleaften mødtes 22 børn, unge og voksne ved atletikklubben IK Hellas klubhus for at begive sig ud på en 30 km lang tur fra Hyrdehøj ud ad Skjoldungestien og retur. Konceptet var enkelt. Nemlig en stafet, hvor et hold på 5 personer havde 4 cykler til rådighed. Alle hold skulle følges ad og der var en cykel i front som satte tempoet så alle kunne følge med.

Lige fra trænerne præsenterede idéen, var der stor begejstring omkring arrangementet. Der var endda nogle som var ærgerlige over at skulle på juleferie og én havde sågar udskudt turen til Jylland for at kunne deltage. 

At udfordringen var midt i ferien og at briefing var kl. 08.30 var ingen hindring. Tvært imod så var der lagt op til en god afslutning på godt atletikår for IKEA Hellas. 

De entusiastiske atleter var jævnt fordelt i alderen 10-17 år. Og for at alle kunne være med, havde de fået lov selv at melde ind, hvor meget de hver især kunne løbe. På hvert hold rakte det dog kun til 27-28 km, så alle var klar over, at der var nogen der skulle tage en ekstra løbetur. 


Julesange og servicevogn

Starten gik kl. 9.00 og humøret var højt. Én foreslog sågar, at der skulle syges julesange, men de unge atleter måtte hurtigt indse, at hvis luften skulle holde hele vejen, så gik det ikke. 

Ved turens første skift opstod de første udfordringer, da logistikken lige skulle gå op, så alle cyklister igen havde en cykel der passede. Men det blev løst og det var jo også sjovt at køre en tur på kammeratens cykel.

Med på turen havde holdene en servicevogn, en cykel med anhænger, hvor løberne kunne have en taske med drikkedunk og evt. ekstra tøj. Servicevognen blev kørt af atleterne selv. Den var tung og en udfordring at få med gennem turen, især ad grusstierne, men ved fælles hjælp og god teamspirit lykkedes det!


Sprællemand og en ekstra tur

I Lejre mødte holdene nye udfordringer. Oversømmede stier og nogle virkelig hårde bakker i strid modvind. Feltet blev trukket ud, men heldigvis, var der indlagt et pitstop, hvor to forældre stod klar med friske forsyninger. 

Resten af vejen var der medvind og det var ved at være tid til, at finde dem der skulle tage en ekstra løbetur. Alle var ved at være trætte og det var ikke frivillige der var flest af, men pludselig satte et par af drengene fart i cyklerne og tog sig et forspring. De lave en gang sprællemandshop og løb rundt i cirkler, hvorefter de var klar til at tage stafetten for anden gang og løbe den i mål. 

Fire af de unge fyre, havde sat sig for at løbe alle 30 km. Hen mod slutningen fik de lov at sætte tempoet op og få afklaret en lille intern dyst.

Efter 3 timer var alle tilbage på stadion ved IK Hellas klubhus. Trætte, mudrede og glade. Og heldigvis stod flere forældre klar med varm suppe. 

Det var en hård tur, men på den gode måde. Det var sjovt og dejligt, at alle løb sammen. Så til foråret er atleterne fra IK Hellas helt sikkert klar til modtage en ny udfordring fra deres trænere.

IK Hellas | Hyrdehøj Stadion | Hyrdehøj 91 | 4000 Roskilde