Sponsorer

Om IK Hellas

IK Hellas holdt stiftende generalforsamling d. 3 april 1933 i Schmidts selskabslokaler på Torvet, hvor klubben holdt til i de første år af dens historie.

Oprindeligt var atletikken med under idrætsklubben A.I.R. der udover atletik også omfattede boksere og brydere. Stiftelsen af Hellas skete efter en række dramatiske møder i A.I.R., som endte med at atletikken brød ud og dannede sin egen klub.  

Navnet Hellas blev valgt, ”fordi man ikke kunne finde noget, der har en bedre tilknytning til atletikken. Den virkelige idrætskultur finder man først i Hellas; hos dette lille grækerfolk, som udviklede Østens kultur, ikke mindst på idrættens område.” Sådan lød begrundelsen for valget af navn ved stiftelsen af klubben i 1933. Her deltog 43 aktive medlemmer og 10 passive. Valget af navnet gav ifølge historiebøgerne en del diskussioner, men navnet Hellas sejrede med 35 stemmer.

IK Hellas har haft skiftende faciliteter igennem årene og i 1990`erne begyndte opførelsen af Hyrdehøj Stadion og klubhus, der officielt blev indviet d. 5. juni 1997. Dermed var det lykkedes IK Hellas, at få faste faciliteter og klubhus. Grundlaget for Hellas eget bidrag til faciliteterne var skabt ved flere års indsats på Roskilde Festival. IK Hellas har i dag mere end 300 medlemmer i alle aldre.
Bliv medlem
Dyrk atletik eller løb i
IK Hellas.

Gå til indmeldelsessiden »
Bliv medlem her »
IK Hellas | Hyrdehøj Stadion | Hyrdehøj 91 | 4000 Roskilde